Підтримати нас

«Чекаємо, що суд поновить на посаді Януковича або Сталіна»: соцмережі про Насірова

Автор статті
11 грудня 2018 18:15
665
Поширити:

Окружний адміністративний суд Києва 11 грудня поновив на посаді голови Державної фіскальної служби України Романа Насірова. Про це у Facebook повідомив депутат Верховної Ради Андрій Журжій.

Радіо Свобода зібрало перші реакції соцмереж на тріумфальне повернення Романа Насірова на посаду.

«Повне рішення суду поки відсутнє, але представник Насірова в суді повідомив, що просить поновити з причини порушення процедури при звільненні. Судячи з поведінки одного з колегії суддів, суд сумнівався в достовірності факту існування в екс-голови ДФС України громадянства Об'єднаного Королівства», – написав Андрій Журжій.​

«Поки політична влада залишатиме таких суддів на посадах і продовжуватиме використовувати їх у своїх цілях, зрадники і корупціонери продовжуватимуть обіймати посади», – пише член ради «Реанімаційного пакету реформ», директор Фундації DEJURE Михайло Жернаков.​

Тим часом соцмережі вже почали жартувати про провалену судову реформу.

"Хочу висловити щиру подяку пану Олексію Філатову та пану Петру Порошенку за блискуче проведену судову реформу.  Вінцем якої стало сьогоднішнє поновлення на посаді голови ДФС несправедливо обвинуваченого пана Романа Насірова. Честь вам і хвала, дякую за все, коли вже Томос???" - пише в твіттері Антон ОХайогодзаимас.

Голова «Центру протидії корупції» Віталій Шабунін пише: «Насіров, Семочко, Демчина – чудова команда ВІП-агітаторів Порошенка».

 
 

Прокоментувала новину й в.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун.

"Чекаємо, коли Окружний адміністративний суд Києва поновить на посаді Януковича. Або Сталіна".

Про прийняття справи до розгляду і про призначення судового засідання в цій справі на 14:00 11 грудня інформував офіційний сайт Окружного адміністративного суду Києва.

У своїй позовній заяві Насіров вимагав «визнання протиправним та скасування рішення (Кабінету міністрів України – ред.) №35-р від 21.01.2018 р., поновлення на роботі».

Суд визначив суму компенсації Насірову за «час вимушеного прогулу»:

«Стягнути з Державної фіскальної служби на користь Насірова Романа Михайловича суму середнього заробітку за час вимушеного прогулу у розмірі 183 342 гривні 84 копійки».

Журналіст Богдан Буткевич розкритикував президента України.

 

Сам Роман Насіров вже прокоментував своє повернення на посаду в коментарі для «BBC News Україна»: «Я повертаюся до обов'язків і буду виконувати обов'язки голови ДФС».

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ