Підтримати нас

Через брак медиків на окупованих територіях незаконна влада привозить лікарів із РФ

Автор статті
20 квітня 2024 13:53
138
Поширити:
Фото: російські ЗМІ

На окуповані території незаконна влада продовжує привозити медичні бригади з усіх регіонів Росії. В окупацію везуть навіть інтернів, щоб вони могли “практикуватися” в медицині.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Зазначається, що для виправлення ситуації із браком медичних працівників на окупованих територіях, окупаційна влада впроваджує програму “Земський лікар” і “Земський фельдшер”, яка передбачає високі зарплати та різні премії.

“Але і це не працює. Українські медики, які опинилися в окупації, в більшості відмовляються від колаборації з ворогом. Ось тому і доводиться привозити спеціалістів з найдальших куточків Росії. І не тільки спеціалістів, а й інтернів агітують проходити практику на тимчасово окупованих територіях України”, – пише ЦНС.

Також на окупованих територіях відстежується тенденція, коли при наданні екстреної медичної допомоги перевагу надають російським громадянам.

Через це в окупованих регіонах погіршується епідеміологічна ситуація та зростає гуманітарна криза. Серед цивільного населення також істотно збільшується смертність.

  • Нещодавно стало відомо, що на окупованих територіях України більшість жителів сільської місцевості не в змозі отримати необхідні ліки.
  • Критична нестача медикаментів спостерігається і на окупованих територіях півдня України. Насамперед це пов’язано з логістичними проблемами, які останнім часом в окупації значно зросли.
  • Заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський в ефірі Медіаплатформи “Вгору” розповів, що на території окупованої Херсонської області незаконній владі вдалося закрити необхідність у медичному персоналі на 30-35%.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ