Підтримати нас

Армія РФ обстріляла природний парк Кам'янська Січ на Херсонщині

Вгору
Автор статті
02 лютого 2024 10:17
421
Поширити:
Фото: Володимир Дзюбак

1 лютого армія РФ обстріляла авіабомбами Національний природний парк “Кам'янська Січ”, який розташований на території Бериславського району Херсонської області.

Про це на своїй сторінці у фейсбуці розповів виконувач обов’язків міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв.

У природному парку розташована могила кошового отамана Костя Гордієнко та кладовище запорозьких козаків першої половини 18 століття.

Міністерство культури та інформаційної політики України також опублікувало відео вибухів на території “Кам'янської Січі”.

Усього було три потужних вибухи, один із них стався на території господарчого передмістя Січі, де розташовані досі недосліджені об'єкти першої половини 18 століття.

Інший вибух пролунав на території лапідарію (ред. виставки зразків стародавньої писемності виконаної на кам'яних плитах), це недалеко від могили кошового отамана Костя Гордієнко та в’їзних воріт Січі, повідомив виконувач обов’язків міністра.

Доступу до території природного парку немає з початку війни.

“На рахунку країни-агресорки вже понад 120 пошкоджених чи зруйнованих пам’яток національного значення”, – підсумував Ростислав Карандєєв.
  •  Науковці чотири рази виїжджали з експедицією на територію Національного природного парку “Кам'янська Січ”. Інші заповідники Херсонщини (Біосферні заповідники “Асканія Нова” імені Ф.Е. Фальц-Фейна та Чорноморський, Національні природні парки “Джарилгацький”, “Олешківські піски”, “Азово-Сиваський”) зараз в окупації й недоступні для досліджень, а “Нижньодніпровський” перебуває у зоні бойових дій.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ