Підтримати нас

Американські професори зібрали гроші, аби закрити небо Херсонської області

Vgoru
Автор статті
21 грудня 2023 11:12
12,863
Поширити:

Американський історик Тімоті Снайдер, разом із чотирма професорами провідних вишів світу, зібрав $950 000 на систему виявлення повітряних цілей «Безпечне небо» для чотирьох областей України – Херсонської, Миколаївської, Одеської та Сумської. 

Про це йдеться на сайті UNITED24.

Зазначається, що ці кошти покривають вартість 2500 сенсорів, які допоможуть захистити людей від дронів та ракет.

“Сучасна українська розробка здатна виявляти повітряні цілі, навіть ті, що летять на малих висотах, а також прогнозувати їх маршрут для подальшої нейтралізації. Завдяки штучному інтелекту система також передбачає, звідки можуть виникнути наступні загрози”, – йдеться в повідомленні.

Професор Єльського університету продовжує збір, його друга ціль – ще $950 000 для Харківської, Кіровоградської, Полтавської та Черкаської областей. 

“Мені було дуже приємно бачити, як люди зі всього світу відгукнулися на проєкт “Безпечне небо””, – сказав Тімоті Снайдер

Система сенсорів ідентифікації повітряних цілей ефективно показала себе в тестовому режимі як проти крилатих ракет, так і проти БПЛА Shahed 136. Під час випробувань в 11 регіонах України вона виявила 100% повітряних загроз без жодної помилки. Для ефективного захисту країни потрібно 12 500 сенсорів, пишуть сайті.

Як інформують в UNITED24, Це вже другий збір історика. Його підтримали Френсіс Фукуяма зі Стенфордського університету, Рорі Фіннін із Кембриджу, Тімоті Ґартон Еш з Оксфорду, а також Сергій Плохій із Гарварду.

Російські військові посилили удари дронами по Херсонщині, зокрема Медіаплатформа “Вгору” інформувала про нічні атаки безпілотниками 3 грудня, 4 грудня, 6 грудня, 14 грудня, 16 грудня, 17 грудня, 19 грудня.  

Речниця Сил оборони півдня Наталя Гуменюк говорила, що на Херсонському напрямку російські військові почали частіше використовувати дрони й менше авіацію.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ