Підтримати нас

33 фігуранти справ Майдану досі служать у силових органах

22 листопада 2018 19:29
655
Поширити:

Три десятки правоохоронців, які проходять підозрюваними у справах щодо злочинів на Майдані, досі обіймають посади в силових структурах.

Про це сказав начальник управління спецрозслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк на брифінгу 21 листопада, відповідаючи на запитання журналістів, повідомляє "Українська правда".

"Загалом 33. 10 займають начальницький склад, 23 – прості правоохоронці низового рівня. На момент повідомлення про підозру загалом у справах періоду 2014–2018 років 63 особи перебували в органах внутрішніх справ, у наступному звільнялись. На теперішній час 33 продовжують працювати. В тому числі є такі, де вже обвинувальні акти в суді знаходяться", – сказав Горбатюк.

Начальник управління спецрозслідувань ГПУ зазначив, що підозрюваний у причетності до застосування зброї та заподіянні тілесних ушкоджень чинний працівник СБУ вже близько п’яти місяців перебуває в розшуку і слідчі не можуть його допитати.

"Керівництво Служби безпеки відповідає, що він у відрядженні і вони не знають, де він, і не мають з ним контактів", – зазначив Горбатюк. 

У свою чергу заступниця генерального прокурора Анжела Стрижевська заперечила Горбатюку, зазначивши, що вказаний співробітник СБУ, за інформацією відомства, перебуває в зоні проведення ОСС. 

"Цей працівник перебуває в зоні АТО зараз. Конкретну частину назвати не можуть з міркувань безпеки. Але є механізми, які можна застосувати, щоб допитати його", – сказала Стрижевська.

У Генеральній прокуратурі повідомили, що у справах про злочини проти Майдану дев’ятьох осіб засудили до позбавлення волі. Стільки ж, зазначає чиновник, винесено виправдувальних вироків. Також Горбатюк наголосив, що більша частина з 4700 злочинів проти Майдану вже розслідувані, повідомлено про підозру 442 особам.

 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ