Підтримати нас

15 квітня – останній день, щоб змінити місце голосування

Автор статті
15 квітня 2019 07:45
890
Поширити:

У понеділок, 15 квітня, останній день, коли українці можуть подати заяви для зміни місця голосування перед другим туром президентських виборів, які відбудуться 21 квітня.

Наразі в Україні вже майже 253 тисячі перереєстрованих виборців, найбільше з них – жителі окупованої Донеччини і Луганщини.

Про це свідчать дані Державного реєстру виборців станом на 15 квітня. Кількість виборців, що змінює місце голосування, кожного дня різко збільшується.

Наразі найбільша кількість виборців хоче проголосувати на дільницях у Києві – 46 249 громадян. Окрім того, багато українців обрали місцем голосування Київську область – 24 886 осіб, Харківську – 18 934 особи та Одеську – 16 732 особи.

Серед виборців анексованого Криму місце голосування вже змінили 4 143 українці, з окупованої Донецької області – 49 978 виборців, а з Луганської – 26 315 виборців.

Ще 3457 українців виявили бажання голосувати поза межами України на закордонних виборчих дільницях.

Тому, загалом наразі можливістю тимчасово змінити місце голосування скористалися 252 тисячі 814 виборців.

Важливо! Тимчасово змінити місце голосування можна до 15 квітня включно.

Як проголосувати не за місцем прописки:

  1. Перевірте, чи ви є у реєстрі виборців.
  2. З паспортом громадянина України особисто прийти до відділу ведення Державного реєстру виборців. Там потрібно буде подати заяву про тимчасову зміну місця голосування із зазначенням дільниці чи адреси, за якою бажаєте проголосувати.
  3. Разом із паспортом принести до відділу ведення Державного реєстру виборців документ, який підтверджує необхідність тимчасової зміни місця голосування виборця без зміни виборчої адреси. Такими документами може бути: довідка про відрядження, з місця навчання, договір найму (оренди) житла, документ, що підтверджує право власності на житло, проїзні документи, путівка в санаторій тощо. Список не є вичерпним. Підставою для тимчасової зміни місця голосування може бути, наприклад, і проживання у своїх родичів (при підтвердженні родинних зав'язків).
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ