Підтримати нас

12 років школи і три роки бакалаврату: Рада проголосувала за реформу освіти

05 вересня 2017 14:29
246
Поширити:

Верховна Рада ухвалила законопроект "Про освіту" (№3491-д), необхідний для проведення реформи освіти, пише Обозреватель.

За ініціативу проголосували 255 народних депутатів.

Ухвалення законопроекту прокоментувала міністр освіти Лілія Гриневич.

"255 депутатів "за"! Закон "Про освіту" ухвалений - 4 роки роботи над ним і нарешті перемога! Щиро всіх вітаю. Це наше спільне свято", - написала вона на своїй сторінці у Facebook.

Законопроект покликаний забезпечити впровадження нових принципів навчання і управління школами. Він також надає школам велику автономію в розпорядженні фінансовими ресурсами і формуванні навчального процесу.

Також закон передбачає перехід системи середньої освіти на три рівні на 12 років навчання: початкова освіта (4 роки навчання), базова середня освіта (5 років навчання в гімназії) і профільна середня освіта (3 роки навчання в ліцеях або установах професійної освіти).

Для отримання диплома бакалавра необхідно буде вчитися тільки три роки замість чотирьох. При цьому перший рік навчання в університеті замінить профільну освіту в ліцеї.

Перехід на 12-річне навчання передбачається вже в 2018-2019 навчальному році.

Також проект закону передбачає укрупнення сільських шкіл і створення опорних шкіл, щоб забезпечити якісною освітою дітей, які навчаються в маленьких містечках і селищах.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів