Підтримати нас

10 основних законодавчих змін, чинних з 1 січня 2016 року

01 січня 2016 12:20
707
Поширити:

1) Держбюджет на 2016 рік (законопроект №3000).

Так, згідно з документом мінімальна заробітна плата та прожитковий мінімум будуть зростати двічі в році – перший раз 1 травня на 5% й другий 1 грудня на 7%, всього 12% на рівні із закладеною інфляцією. 

2) Зміни до Податкового кодексу та Закону про ЄСВ!

Закон “Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень в 2016 році” (законопроект №3688) вносить зміни до Податкового кодексу та Закону про ЄСВ. Які саме? Про це ми писали тут і тут, а також докладніше по основних податках і зборах  - ЄСВПДФО та військовий збірєдиний податокПДВподаток на прибутокакцизний податок.

Увага! Держбюджет та зміни до ПКУ очікують на підпис Президента.

Набуває чинності Закон України від 26.11.2015 р. №834-VІІІ  «Про внесення змін до Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» та деяких інших законодавчих актів України щодо децентралізації повноважень з державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень», який спрямований на спрощення вказаної процедури та врегулювання процедурних питань, пов’язаних з передачею повноважень органам місцевого самоврядування. Докладніше тут >>>

4) Держреєстрація бізнесу – за зміненими правилами

Набере чинності Закон від 26.11.2015 р.  №835-VIII, яким викладено в новій редакції Закон “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців”.

5) Встановлено соціальні гарантії трудових мігрантів

Набирає чинності Закон від 05.11.2015 № 761-VIII «Про зовнішню трудову міграцію», яким зокрема визначено права трудових мігрантів на належні умови праці, соціальний захист і возз’єднання сім’ї.

6) Cкасовано додатковий імпортний збір

Законом №912-VІІІ скасовується додатковий імпортний збір, що був запроваджений в України тимчасово строком на 12 місяців.

7) Скасовано ввізне мито на електромобілі

Закон від 25.11.2015 № 822-VIII  встановлюється нульова ставка ввізного мита на транспортні засоби, оснащені електричними двигунами. Про це докладніше тут і тут

8) Закінчується перехідний період для доопрацювання або заміни РРО

Заборонено використання РРО, які не передають контрольну стрічку в електронному вигляді.

9) Розпочинається компанія декларування доходів фізосіб за 2015 рік. Про це податківці нагадують тут, а ми розповідаємо в аналітичній статті тут.

10) Cпрощено процедуру оформлення спадщини і реєстрації прав громадян на успадковане ними нерухоме майно

Набирає чинності Закон від 20.10.2014 р. № 1709-VII про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо деяких питань спадкування. Скасовується обов’язкове проведення оцінки майна і встановлюється нульова ставка оподаткування у випадках спадкування майна спадкоємцями першої та другої черги.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ