Підтримати нас

10 років ув’язнення отримав юрист окупаційної служби порятунку Херсонської області

Автор статті
16 квітня 2024 18:52
379
Поширити:
Фото: Pexels

Суд визнав винним у колабораціонізмі колишнього працівника ДСНС Херсонської області, який обійняв посаду в окупаційному органі влади. 

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

За даними слідства, під час окупації Херсонщини чоловік обійняв посаду незаконно начальника юридичного відділу в окупаційній “Службі у справах цивільної оборони, надзвичайних ситуацій і ліквідації наслідків стихійних лих військово-цивільної адміністрації Херсонської області”.   

На своїй посаді він готував розпорядчі документи, проводив інвентаризацію, здійснював набір працівників, за що отримував зарплатню у російських рублях.
 
Чоловіка засудили до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна. Також його позбавили права обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування, правоохоронних органах та органах, що надають публічні послуги, строком на 15 років. Та позбавили спеціального звання - капітана служби цивільного захисту.

  • Херсонський міський суд 8 квітня визнав винною в колабораціонізмі 56-річну посадовицю з Департаменту міського господарства Херсонської міськради Тетяну Бурлай. У суді вона визнала свою вину, тому їй пом’якшили вирок.
  • Жительку Донеччини засуджено до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна за роботу на окупаційну владу Херсонської області. Також їй заборонено займати будь-які посади в органах державної влади й займатися виборчою діяльністю протягом 15 років.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ