Підтримати нас

Жінка кілька разів скаржилась Обмудсману на порушення прав: її попросили більше не турбувати

Автор статті
09 жовтня 2019 13:24
748
Поширити:

Офіс Уповноваженої Верховної Ради з прав людини надіслав жінці, яка скаржилася на порушення права на доступ до інформації, листа, де повідомив, що не може допомогти у вирішенні її проблеми.

Увагу до історії привернуло видання “Доступ до правди”.

У серпні минулого року Надія Рибалко подала інформаційний запит до КП “Виробниче управління комунального господарства”, в якому попросила надати їй штатний розпис та суму грошових виплат на всіх працівників підприємства. У відповідь жінка отримала листа, де їй відмовили в наданні інформації через нібито захист персональних даних працівників. 

Рибалко подала до суду, який згодом вказав, що інформація, яку вона просила надати, є публічною, і зобов’язав комунальників відповісти на запит. Водночас паралельно із судовим розглядом жінка написала скаргу до офісу Уповноваженого Верховної Ради з прав людини, який контролює забезпечення права українців на доступ до інформації і .

За дев’ять місяців Рибалко отримала три листи, де працівники офісу звітували, що спочатку отримали скаргу, потім надіслали до комунальників додаткові запити, а згодом повідомили, що не можуть вирішити проблему. В останній відповіді офіс Омбудсмана попросив жінку не писати їм щодо цього питання.

“У випадку надходження від вас у майбутньому звернень з питань розгляду Секретаріатом… ваших попередніх звернень, листування з вами буде припинено”, – йдеться в останньому листі, який отримала Рибалко. 

Своє прохання більше не писати до установи в офісі пояснили тим, що, згідно із Законом “Про звернення громадян”, повторні звернення з одного й того ж питання не розглядаються, якщо перше вирішено по суті.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ