Підтримати нас

Вибори на окрузі №184: поліція зафіксувала 43 порушення

Автор статті
26 жовтня 2021 09:30
983
Поширити:

Минув лише рік, а на Херсонщині знову киплять пристрасті, пов'язані з виборами.

Щоправда, торік виборча кампанія до органів місцевого самоврядування проводилася на території всієї області, а зараз вона має локальний характер і стосується виборців, які проживають у Каховському та частині Херсонського та Бериславського районів. Але локальність не означає, що процес виборів зараз менш спекотний. Адже на кону місце у Верховній Раді України.

Округ №184, де відбуваються ці перипетії, задовго до самої дати виборів (вона призначена на неділю, 31 жовтня) встиг стати скандальним. Чого тільки варта історія із двійниками

Втім, свідки відзначають на цьому окрузі й інші, вже типові для українських реалій нюанси: наприклад, “гречкосіяння” та застосування адмінерсурсу.

Тим часом зараз, коли до виборів залишилося менше тижня, поліція зазначає, що випадки порушення виборчого законодавства на окрузі почастішали.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Херсонщини, на сьогодні, 26 жовтня, уже зафіксовано 43 порушення закону. За цими фактами порушено 9 кримінальних справ та складено 12 адміністративних протоколів.

У поліції наводять приклади порушень.

Так, у Бериславі біля одного з магазинів на вулиці 1 Травня з порушенням закону  розвісили агітаційні матеріали на користь одного з кандидатів. Як з'ясувалося, до цього був причетний 37-річний мешканець Києва.

Правоохоронці склали на нього протокол за ч.1 ст.212-14 “Порушення порядку розміщення агітаційних матеріалів чи політичної реклами або розміщення їх у заборонених законом місцях” Кодексу України про адмінправопорушення. 

Також співробітники Бериславського відділу поліції встановили, що з агітаційного намету одного з кандидатів розповсюджується агітаційна друкована продукція, яка виготовлена з порушенням встановлених обмежень. За цим фактом правоохоронці склали протокол на 45-річну мешканку Нової Каховки за ч.1 ст.212-13 “Виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборчої агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск” Кодексу України про адмінправопорушення.

Як стверджують у поліції, правоохоронці ретельно перевіряють будь-яку інформацію, яка могла б свідчити про ймовірні порушення виборчого законодавства. Зокрема, моніторяться різноманітні інтернет ресурси.

Фото з архіву "Вгору"

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ