Підтримати нас

В англомовній Вікіпедії перейменували столицю України

Автор статті
18 вересня 2020 12:40
781
Поширити:

В англомовному сегменті найпопулярнішого після Google мережевого пошуковика змінили назву української столиці.

Про це повідомили у пресслужбі ГО “Вікімедіа Україна”. За словами громадських діячів, так сталося тому, що у світі набуло значного поширення написання Києва з буквою “i” замість колишньої “проросійської” “е”.

16 вересня 2020 року стаття про столицю України в англомовному розділі Вікіпедії була перейменована з “Kiev” на “Kyiv”. Рішення прийняла спільнота волонтерів-редакторів Вікіпедії завдяки тому, що популярність форми “Kyiv” у авторитетних англомовних джерелах значно зросла", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється також, що за останні роки все більше урядових та міжнародних організацій, поважних ЗМІ та інтернет-ресурсів почали використовувати форму “Kyiv”. На це ж була спрямована й кампанія “KyivNotKiev”, започаткована Міністерством закордонних справ України.

"У результаті на український варіант іменування столиці перейшли низка авторитетних англомовних ЗМІ, федеральний уряд США, десятки міжнародних аеропортів та інші структури. Після чергового раунду обговорення, спільнота англійської Вікіпедії вирішила зафіксувати нову норму та перейменувати статтю. В останньому обговоренні, що передувало перейменуванню, взяли участь близько 100 активних волонтерів-дописувачів англомовного розділу Вікіпедії. Більшість із них аргументовано висловилися за зміну назви статті", - пишуть в організації.

Додамо, що ще раніше, у червні, “правильну” транслітерацію української столиці став використовувати і Фейсбук.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ