Підтримати нас

Україна збирається взяти кредит у 500 мільйонів євро на нові потяги

Автор статті
27 серпня 2021 10:30
973
Поширити:

Пресслужба глави держави повідомила, що документ про це підписали за присутності президента Володимира Зеленського. Меморандум укладений між Міністерством інфраструктури, "Укрзалізницею" і швейцарською CIS AG Stadler Rail AG.

Одразу варто навести технічні дані електропотягів, які збираються закупити. Максимальна швидкість  поїзда ЕПМ - 160 км. на годину.  У ньому 262 місця 1 й 2 класу, є й місця для людей з обмеженими фізичними можливостями. І тут доречно згадати, з якою швидкістю вже давно курсують поїзди у світі.

Отже, іспанський швидкісний поїзд Talgo 350, яким керує державна залізнична компанія, може досягти максимальної швидкості 350 км/год. 

AVG Italo швидкісний потяг має максимальну робочу швидкість 360 км/год. Та на початковому випробуванні у 2007 році поїзд AVG досяг рекорду - у 574 км/год.  Цей поїзд створила французька компанія Alstom. У 2008 році італійська   Nuovo Trasporto Viaggiatori (NTV) замовила 25 поїздів AVG в Alstom на 650 млн євро. 

Harmony CRH 380A – у комерційному використанні цей електропоїзд здатний розвивати 380 км/год. Але він встановив рекордну швидкість у 416,6 км/год під час початкових випробувань. У жовтні 2010 р. китайська залізниця ввела регулярні поїзди CRH 380A між  Шанхаєм-Нанкіном.

Shanghai Maglev –  максимальна робоча швидкість 431 км/год.  Maglev – це абревіатура магнітної левітації – підвішеного або плаваючого предмета над магнітним полем.

Звісно, ці поїзди не годяться для українських зношених допотопних колій. Але якщо ми не хочемо безнадійно відстати від світового прогресу, то варто було б подбати спочатку саме про колії. Тим паче, що вони в нас у жалюгідному стані. І рано чи пізно, а все ж доведеться їх осучаснювати.

Більше новин Херсона читайте у нашому Телеграм-каналі.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ