Підтримати нас

У США через епідемію зростає попит на зброю

Автор статті
22 березня 2020 15:45
701
Поширити:

Збільшення продажу зброї відбувається, оскільки поліцейські департаменти змушені скорочувати операції через новий спалах коронавірусу.

У США зафіксували значне зростання продажів вогнепальної зброї на тлі поширення коронавірусу.

Про це повідомляє телеканал ABC.

Люди шикуються в чергу біля збройових магазинів, або купують зброю через інтернет. Наприклад, в лютому інтернет-магазин ammo.com повідомив про збільшення виручки на 309% і зростання транзакцій на 222%. Бізнес-група називає ці продажі "безпрецедентними".

У Вірджинії, за інформацією поліції, яка перевіряє особисті дані потенційних власників зброї, кількість запитів на купівлю в січні зросла на 86%, порівняно з січнем 2019 року.

Ця тенденція продовжилася в лютому, коли поліція повела перевірку біографій 64 тис. бажаючих купити зброю. У лютому минулого року ця цифра дорівнювала 39 300 людям. А в березні у штаті Вірджинія цей показник становив 35 383 особи, що на 10 тис. більше, порівняно з минулим роком.

Згідно з підрахунками поліції Пенсільванії, тільки за один день 17 березня в цьому штаті перевірки біографії пройшли 4,3 тис. осіб, а цього ж дня минулого року такі перевірки знадобилися тільки 1,3 тис. американцям.

Поліція в штаті Колорадо, своєю чергою, повідомляє про зростання перевірок удвічі за тиждень з 16 березня. Якщо протягом цього періоду в 2019 році поліцейські цього штату провели 7 тис. перевірок біографій бажаючих купити зброю, цьогоріч їх кількість досягла 14 тис.осіб.

Збільшення продажу зброї відбувається у зв'язку з тим, що поліцейські департаменти змушені скорочувати операції через спалах коронавірусу.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ