Підтримати нас

У Херсоні оглянули земельні ділянки для будівництва соціального житла

Автор статті
28 лютого 2020 13:00
647
Поширити:

Сьогодні міський голова Володимир Миколаєнко оглянув разом із делегацією з Турецької Республіки на чолі з Надзвичайним та Повноважним Послом Туреччини в Україні Ягмуром Ахметом Гюльдере дві вільні земельні ділянки, що можуть підійти для будівництва багатоквартирних житлових будинків у Херсоні.

Новий комплекс, який забезпечить житлом переселенців з АР Крим, заплановано побудувати у рамках домовленостей між президентами двох країн. Будівництво здійснюватиметься безкоштовно турецькою стороною. У результаті проекту будуть забезпечені квартирами приблизно 500 сімей.

Про це повідомляє Управління громадських зв'язків Херсонської міської ради.

Представники турецької державної установи TOKI, що реалізовуватиме проект, оглянули земельні ділянки у мікрорайонах Таврійський та Корабел.

«Це потрібна справа місту, якщо ви оберете одну з ділянок, ми з свого боку всіляко сприятимемо, аби цей проект був якнайшвидше реалізований», - зауважив міський голова Володимир Миколаєнко під час зустрічі.

Сторони домовились про додаткові робочі зустрічі та консультації з цього питання, аби розпочати реалізацію спільного міждержавного проекту у Херсоні.

Довідка. Адміністрація з питань будівництва колективного житла (TOKI)- державна установа, підпорядкована Міністерству довкілля та міського будівництва Туреччини. Її основним завданням є будівництво та забезпечення житлом сімей з невисоким рівнем доходу. Зараз установа працює над зведення понад 800 тис. житлових об’єктів у 81 провінції Туреччини.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ