Підтримати нас

У Херсоні презентували новий українсько-естонський проєкт

Автор статті
25 січня 2022 15:00
859
Поширити:

Понад сто років тому на базі евакуйованого в Першу світову війну Юр'ївського (нині - місто Тарту в Естонії) учительського інституту в Херсоні заснували педагогічний інститут, який зараз усім відомий як Херсонський державний університет. Століття по тому естонське та українське міста продовжують співпрацю, що зав'язалася так давно.

Одним із прикладів таких нових контактів є проєкт UArt'n’Business “Підвищення освіченості та розвиток навичок українських малих та середніх підприємств та підприємців креативних галузей у сфері інтернет-маркетингу та онлайн-продажів”. 

Днями презентація цієї програми відбулася в херсонському артпросторі “Freedom”.

Проєкт реалізують Тартуський центр креативних індустрій та Херсонська торгово-промислова палата.

Як заявляють партнери, основна мета проєкту - допомогти українським підприємствам креативних галузей, творчим людям - художникам, майстрам, дизайнерам, літераторам, стартап-підприємцям - побудувати онлайн міцну бізнес-основу для творчих задумів. Зокрема, розвинути навички самопрезентації та маркетингу в соцмережах, опанувати міжнародні інструменти онлайн-продажів, встановити контакти, налагодити з ними творче та ділове партнерство. Проєкт, крім усього іншого, спрямований на розвиток та підтримку підприємців-початківців, молодіжного та жіночого підприємництва.

У Тартуському центрі креативних індустрій - основному науково-інформаційному центрі Південної Естонії - відбуваються тематичні тренінги для підприємців творчих професій, наголос робиться на опануванні фінансової “грамоти”, у чому багато творчих особистостей зазвичай відчувають серйозний дефіцит.

"Сподіваємося, проєкт, який поєднує творчість та бізнес, допоможе херсонським підприємцям, які працюють у креативній сфері, вийти на новий рівень розвитку, повернути майстерність у практику та зміцнить зв'язки між Естонією та Україною", - зазначила керівник української частини проєкту Ксенія Карпенкова.

Фото з сайту Херсонської міськради

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ