Підтримати нас

Штурм Майдану. Ніч 18/19 лютого 2014 року. Відео

Автор статті
19 лютого 2020 08:07
792
Поширити:

Шість років тому, в ніч на 19 лютого 2014 року, під час Революції Гідності тодішньою владою був санкціонований штурм Майдану, відбулося захоплення й підпал будівлі Федерації профспілок України.

Після тривалих бійок, увечері 18 лютого мітингарів відтіснили на Майдан. В ніч з 18 на 19 лютого протистояння стало ще запеклішим, пише Укрінформ. Напередодні, беркутівці оточили протестувальників з боку Інститутської вулиці та Європейської площі. Почався штурм. Аби захиститись, активісти підпалювали шини. Через деякий час їм вдалось утворити суцільну смугу полум’я, яка заважала пройти правоохоронцям. Люди кидали до вогню все, що знаходили.

Силовики пригнали до Майдану водомети, намагаючись загасити полум'я, але спроби були марними. Майданівці відбивалися бруківкою, піротехнікою та «коктейлями молотова». Разом із тим, беркутівці намагались штурмувати барикади навіть БТРами, але невдало.

О першій ночі загорівся Будинок профспілок. Активісти, що вибігали з нього, повідомляли, що в середину з даху й із першого поверху зайшли бійці «Беркуту», які навмисне спричинили пожежу. Коли полум’я охопило більшу частину будівлі, в середині ще лишались люди. Їх рятували за допомогою підйомного крана та мотузок. Пожежу вдалося погасити лише 20 лютого.

Зранку 19 лютого правоохоронці знову розпочали штурм Майдану. Як наслідок, того дня загинуло 8 осіб, завдано тілесних ушкоджень 206 особам, з них 35 – тяжкі, 31 – середньої тяжкості.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ