Підтримати нас

Штрафи для ФОПів можуть скасувати

Автор статті
12 лютого 2022 08:00
1,139
Поширити:

Після того, як підприємці впродовж кількох тижнів протестували біля стін Верховної Ради, влада, схоже, увімкнула «задню». Народні обранці навперебій заговорили про відтермінування, а то й взагалі про скасування штрафів за невикористання касових апаратів.

Так, скажімо, голова Комітету Верховної Ради з фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев в інтерв'ю УНІАН повідомив, що впродовж року збираються такі штрафи зменшити на 90 відсотків, а за січень їх не стягуватимуть узагалі..

«Жодної перевірки ФОПів у січні щодо невипуску чеків не було. Тому штрафи не нараховані за січень. Для того, щоб зняти будь-які питання, ми скасуємо взагалі штрафи за січень», - заявив Данило Гетьманцев.

Також він спрогнозував, що й у лютому-березні штрафи можуть   скасувати.

Рішення про це залежить від дати, коли парламент зможе проголосувати  це питання.

«Буду просити депутатів проголосувати за це... І якраз позиція скасувати штрафи за січень у мене є. І є позиція суттєво зменшити на 90% штрафи на весь рік для тих, хто встановив РРО», - додав голова Комітету.

А ще раніше речник Руслан Стефанчук приголомшив новиною, що Рада збирається й зовсім скасувати штрафи для ФОПів за відсутність касових апаратів до кінця вже поточного року.

На головному фото: Мітинг у Херсоні. Фото Дмитра Багненка

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ