Підтримати нас

Села Херсонської та Білозерської громад через обстріли військових рф залишились без газопостачання

Vgoru
Автор статті
08 листопада 2022 11:30
508
Поширити:

На Херсонщині населені пункти Комишанського старостинського округу та 12 сіл Білозерської громади залишились без газопостачання. Снарядами, під час обстрілів населених пунктів російськими військами, перебили газорозподільчу трубу високого тиску. 

Про це Суспільному повідомила староста Комишанського старостинського округу Катерина Рогова.

Вона розповіла, що жителі населених пунктів, які вже дев'яту добу живуть без газу.

"Без газопостачання залишилось 4 000 жителів Комишанського округу. З них 100 - маломобільні й люди з інвалідністю, 200 дітей до трьох років та 5 малюків. І це лише в нашому окрузі, а ще ж 12 сіл Білозерської громади", — розповіла Катерина Рогова.

Староста говорить, що проблему можна розв'язати, треба лише схема ділянки газопроводу, бо обслідувати доведеться довжину 56 кілометрів. Отримати планують від власника "Оператора ГТС України".

"Я вчора з ними сварилися. Мені там сказали, що "Херсонгаз" закрив шлюзи і отримує газ з Криму, і в Херсоні всі колаборанти. Я знаю по днях, де у мене був приліт. У мене на окрузі був приліт і там та труба", — поділилась Рогова.

Також вона повідомила, що на сьогодні зібрана бригада, яка готова провести ремонтні роботи і є пальне для машин і генератора.

"Це дуже необхідно, бо люди залишаться не тільки без газу, а й тепла, вони й так там живуть впроголодь", — сказала староста.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ