Підтримати нас

Перший тур футбольних єврокубків: одна нічия на трьох

Автор статті
18 вересня 2021 09:00
1,151
Поширити:

В Європі, як це зазвичай буває в середині вересня, стартував сезон футбольних єврокубків. Тепер їх уже три: до найпрестижнішого змагання, Ліги Чемпіонів, і другого за рангом, Ліги Європи, приєднався турнір під назвою "Ліга Конференцій".

Три українські команди грають у цих турнірах, і не можна сказати, що перший тур склався задовільно для них.

Київське "Динамо" потрапило в справжню "групу смерті" в Лізі Чемпіонів. У групі підопічних Мірчі Луческу - грізне тріо на три "б": "Бенфіка" з Португалії, мюнхенська "Баварія" і "Барселона".

Перша з цих команд приїхала до Києва на НСК "Олімпійський". "Динамо" в цьому матчі обрало дуже обережну модель гри: адже португальці дуже добре виглядають у наступальних діях. Можна сказати, тактика Луческу виправдалася: підсумкова нічия, принаймні, дозволяє киянам з оптимізмом розглядати свою подальшу турнірну участь у непростій групі.

А ось у Барселоні "Баварія" не залишила жодного шансу господарям, вигравши з рахунком 3:0. Два голи при цьому забив нев'янучий Роберт Левандовський.

Багато надій українські вболівальники покладали на старт у Лізі Чемпіонів "Шахтаря". Донецький клуб приїхав до Тирасполя, де повинен був екзаменувати новачків турніру - команду "Шериф". Але вийшло так, що екзаменували саме гірників. Два голи забили підопічні Юрія Вернидуба у ворота Андрія Пятова. У наступному турі "Шахтар" прийматиме міланський "Інтер", який вдома поступився "Реалу" з рахунком 0:1.

Нарешті, в Кубку Конфедерацій луганська "Зоря" зустрічалася з норвезьким чемпіоном - клубом "Буде-Глімт". Переліт до міста Буде - непроста історія для будь-якої команди, адже цей населений пункт за Полярним колом.

Непростою видалася і гра для луганчан. Атлетичні скандинави буквально розчавили команду Віктора Скрипника, відправивши в її ворота три м'ячі вже на  початку другого тайму. Усе, на що спромоглася "Зоря", - забити "гол престижу" на 90-й хвилині у виконанні Артема Громова.

Підсумки першого туру для українських команд - дуже невтішні. Лише "Динамо" спромоглося набрати єдине очко. У наступному турі "Зоря" прийматиме римську "Рому", "Динамо" вирушить до Мюнхена, а "Шахтар" у Києві зіграє з "Інтером".

Більше новин Херсона читайте у нашому Телеграм-каналі.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ