Підтримати нас

Організатори міжнародної схеми наркоторгівлі, в яких вилучили партію героїну на понад 1 мільярд гривень, постануть перед судом

Автор статті
16 грудня 2021 13:00
1,151
Поширити:

«Скерували до суду обвинувальний акт стосовно двох громадян Турецької Республіки, які організували масштабну схему перевезення героїну з Ісламської Республіки Іран, через територію Грузії, до України для  збуту на території держави та контрабанди до країн Євросоюзу» - повідомила прокуратура Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

Дії обвинувачених кваліфіковано, як контрабанда наркотичних засобів в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 305 КК України) та незаконне придбання, зберігання, перевезення та збут наркотичних засобів (ч. 3 ст. 307 КК України). Санкції статей передбачають до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Як раніше повідомлялося, після тривалої міжнародної спецоперації у липні цього року, правоохоронці автономії затримали в Києві двох громадян Туреччини.

Досудове розслідування встановлено, що фігуранти організували переміщення героїну в особливо великих розмірах через митний кордон України. Наркотик маскували у спеціально виготовлену порожнисту цеглу. Вага  вилученого «товару», що прямував до країн ЄС, - 368 кілограмів. А загальна маса героїну в суміші   192 кілограми. За цінами «ринку», як стверджують експерти, це понад 1 мільярд гривень.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ