Підтримати нас

Офіційно: Синод в Стамбулі вирішив надати Україні Томос про автокефалію

Автор статті
11 жовтня 2018 13:31
753
Поширити:

Наступний етап – проведення Собору для утворення єдиної помісної Української православноц церкви і обрання її предстоятеля.

Синод Вселенського патріархату в Стамбулі після триденних консультацій 11 жовтня ухвалив рішення надати Україні Томос про автокефалію Православної церкви. Про це повідомив патріарх Української православної церкви Київського патріархату Філарет, передаэ сайт сьогодні.

Патріарх Філарет нагадав, що Синод зняв з нього і предстоятеля Української православної автокефальної церкви Макарія анафему, що є важливим кроком до об'єднання української церкви. При цьому Томос про автокефалію Української православної церкви буде отримано від Вселенського патріарха – після об'єднавчого Собору.

ТОМОС

  • Томос – це указ, окружне послання предстоятеля помісної православної церкви з деяких важливих питань церковного устрою. Шляхом надання Томосу деякій частині "материнської" (кіріархальної) церкви офіційно проголошується автономія в управлінні або автокефалія.

Як заявляв президент України Петро Порошенко, єдина православна помісна церква не стане державною. Всі віряни матимуть право вільно обирати собі як конкретний храм, так і церковну юрисдикцію.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ