Підтримати нас

Обстріли, грабіж, викрадення – нові злочини росіян на Херсонщині

Vgoru
Автор статті
27 вересня 2022 09:05
500
Поширити:

За минулу добу поліція відкрила 29 кримінальних проваджень за фактами злочинів військових рф на Херсонщині.

 Серед них обстріли населених пунктів, грабіж складських приміщень, викрадення місцевих жителів. Про це повідомляє Поліція Херсонської області. 

“Через постійні артилерійські обстріли російською армією пошкоджені та частково зруйновані будівлі служби з надзвичайних ситуацій у Високопіллі та Нововоронцовці. Через тимчасову окупацію втрачено контроль над приміщеннями, службовим транспортом та спеціальною технікою рятувальників у Великій Олександрівці, Бериславі та Новій Каховці”, – йдеться в повідомленні. 

Також, за даними слідства, у Чорнобаївці окупанти розграбували складські приміщення підприємства з вирощування зернових культур. На вантажівках вони вивезли спецтехніку та насіння гібридів кукурудзи. 

У Горностаївській громаді росіяни викрали вчительку та місцевого жителя, у Херсоні, на Центральному ринку, окупанти забрали чоловіка, а в Шумінському мікрорайоні Херсона загарбники взяли в полон херсонця, якого раніше “зняли” з посади головного лікаря. 

За всіма фактами поліція відкрила кримінальні провадження за статтею 438 “Порушення законів та звичаїв війни” КК України. 

Раніше ми повідомляли, що в Каховці окупанти зупинили громадянина Молдови та обстріляли його автомобіль. У потерпілого росіяни відібрали особисті речі та транспорт. Самого водія взяли в полон. Наразі існує загроза його життю та здоров'ю.    

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ