Підтримати нас

Катастрофа літака під Чугуєвом: що відомо про трагедію

Автор статті
27 вересня 2020 07:01
1,052
Поширити:

Увечері 25 вересня, на Харківщині при заході на посадку в аеропорту міста Чугуєва розбився літак Ан-26 Повітряних сил Збройних сил України.

Під час падіння на борту перебували 27 людей: 20 курсантів Харківського національного університету Повітряних сил та сім членів екіпажу. Літак здійснював навчальний політ.

Внаслідок авіаційної катастрофи 25 людей загинули, двох госпіталізували. Вони вистрибнули, коли літак був низько над землею.

Один із курсантів – у стані середньої тяжкості в лікарні м. Чугуїв, його життю нічого не загрожує. Інший курсант, на жаль, помер від отриманих травм та опіків.

Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження за фактом порушення правил польотів та підготовки до них, що спричинило катастрофу та тяжкі наслідки (ст. 416 КК України). До проведення розслідування залучені слідчі та експерти Нацполіції.

Загалом слідство розглядає 4 версії аварії - технічна несправність, неналежне виконання службових обов'язків членами екіпажу, неналежне виконання службових обов'язків особами, що відповідають за управління польотами, та неналежне технічне обслуговування літака та підготовка його до польоту.

Висловлюємо співчуття рідним та близьким померлих. Вічна пам’ять!

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ