Підтримати нас

Херсонські педагоги відмовилися співпрацювати з окупантами

Vgoru
Автор статті
26 травня 2022 17:51
6,218
Поширити:

У Херсоні освітяни не погодилися на "пропозиції" загарбників та демонстративно пішли з зустрічі із так званою "військово-адміністративною владою". 

Про це повідомило видання Укрінформ, посилаючись на анонімне джерело. 

На зустріч прийшло трохи більше 20 представників шкіл з 61 міського закладу освіти в Херсоні. "Запрошення" під розпис по школах розносила Тетяна Кузьміч, вона ходила з озброєними російськими військовими.

"Не всі, хто прийшов - директори. Головував Володимир Сальдо (так званий "голова військово-цивільної адміністрації Херсонської області" - ред.), поряд з ним сидів Черевко (колаборант, ексзаступник міського голови Херсона Сергій Черевко - ред.), якого представили як заступника Сальдо. Був помічений і колаборант Кирило Стремоусов", - йдеться у повідомленні.

Присутнім ставленики окупантів пропонували співпрацю та "захист". Освітянам заявили, що вони повинні працювати за російськими програмами та переходити на російську мову навчання. Вислухавши ці "пропозиції", педагоги спитали, можуть вони піти, якщо не погоджуються з тим, що почули. Отримавши відповідь, що можуть, практично всі встали та вийшли.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ