Підтримати нас

Херсонка очолила національну збірну на Паралімпійських іграх, а Україна виборола першу медаль

Автор статті
25 серпня 2021 09:40
1,137
Поширити:

Вчора у Токіо стартували XVI літні Паралімпійські ігри. Ходу Української національної збірної на спортивній арені очолили прапороносці - багаторазові чемпіони Світу та Європи з плавання Віктор Смирнов і херсонка Єлизавета Мерешко.

Всього в урочистій ході взяли участь близько п'яти тисяч учасників, які позмагаються у 22 видах спорту. Через надзвичайний стан, який діє у Японії у зв'язку з пандемією, глядачів на трибуні не було. Проте святковий феєрверк, який ознаменував початок змагань, мали змогу побачити жителі усього Токіо. 

Україна на Паралімпійських іграх представляє 143-х учасників, що змагатимуться у 15 видах спорту. Серед них дві спортсменки з Херсона. Крім плавчині Єлизавети Мерешко, яка є багаторазовою чемпіонкою, призеркою Літніх Паралімпійських ігор, майстром спорту України міжнародного класу, нашу державу представлятиме також херсонка Яна Лебєдєва - чемпіонка Європи з легкої атлетики з паралімпійських видів спорту.

Сьогодні 23 українські спортсмени змагаються у трьох видах спорту: плаванні, фехтуванні та настільному тенісі. Наразі відомо що українська збірна вже має першу нагороду: фехтувальниця Євгенія Бреус у класі А виборола бронзову медаль, перемігши угорку Єву Андреа Хаймаші.

Нагадаємо, Паралімпійські ігри триватимуть ще 11 днів. Протягом цього часу спортсмени зі 168 країн змагатимуться за 540 комплектів нагород у 22 видах спорту. 

Більше новин Херсона читайте у нашому Телеграм-каналі.

Фото з інтренету

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ