Підтримати нас

Гумдопомогу на Херсонщині отримали понад 228 тисяч українців, – Ірина Верещук

Vgoru
Автор статті
18 листопада 2022 11:27
688
Поширити:

За останніми даними, понад 228 тисячам українців із деокупованих територій надано більш ніж 9 тисяч тонн гуманітарної допомоги. Про це повідомляють у Мінреінтеграції.

Грошову допомогу від міжнародних донорів отримали понад 48 тисяч жителів звільнених населених пунктів на загальну суму більш як 65 мільйонів гривень. Такі цифри озвучила віцепрем’єр-міністр України Ірина Верещук під час пресбрифінгу. 

 «Людям, які пережили окупацію, потрібно допомогти готівкою, щоби вони мали змогу купувати найнеобхідніше. Дякую за співпрацю в цьому напрямі Товариству Червоного Хреста України та Міжнародній організації з міграції. Фінансову допомогу готова надавати й третя організація – УВКБ ООН. Плануємо розпочати саме з Херсона. Маємо якнайшвидше підтримати містян готівкою. Це допоможе їм пережити зиму», – повідомила очільниця Мінреінтеграції.

Також вона додала, що наразі допомога для херсонців надходить з усіх куточків України. Це й харчі й вода, яка зараз так необхідна жителям міста, гігієнічні засоби, медикаменти, теплі речі, ковдри, генератори, ліхтарі, свічки. Загалом на Херсонщину доставлено вже понад 500 тонн гуманітарних вантажів.

 Раніше ми повідомляли, що Київ передасть Херсону автобуси, медобладнання та продукти.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ