Підтримати нас

Фейковому “очільнику” Чулаківської громади повідомлено про підозру

Vgoru
Автор статті
25 травня 2022 11:00
1,038
Поширити:

Жителю Чулаківки Скадовського району Херсонщини повідомлено про підозру за фактом колабораційної діяльності. За матеріалами Управління СБУ в Херсонській області, з початку війни та окупації підозрюваний на добровільній основі співпрацює з військовими рф.

Зокрема, за завданням ворожих спецслужб збирає дані про місцеперебування та адреси військовослужбовців ЗСУ, учасників АТО, місцевих активістів, правоохоронців. На основі отриманих даних окупанти застосовують репресії до цих людей.

“Встановлено, що після відпрацювання злочинних завдань зраднику було запропоновано посаду голови військово-цивільної адміністрації Чулаківської громади, на що останній погодився та наразі виконує організаційно-розпорядчі та адміністративно - господарські функції у незаконному органі влади окупаційної адміністрації держави-агресора”, - йдеться у повідомленні УСБУ області.

Зраднику вже повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України. Досудове розслідування проводять слідчі УСБУ в Херсонській області, за процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури.

 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ