Підтримати нас

Бібліотеки на Херсонщині стануть освітніми хабами

Автор статті
30 грудня 2021 16:43
1,162
Поширити:

За новою ініціативою «Бібліотека – сучасний освітній хаб», на базі херсонських бібліотек заплановано створити сучасні освітні центри, оснащені необхідною комп’ютерною технікою.

Це має надати більше можливостей тим, хто хоче навчатися, дізнаватися щось нове. Наприклад, люди поважного віку зможуть на базі такого бібліотечного центру розібратися з сучасними гаджетами й навчитися користуватися всілякими онлайн послугами, а школярі й студенти – готуватися до іспитів, заліків тощо.

У освітніх хабах збираються забезпечити доступ до навчальних онлайн-платформ і ресурсів  для самоосвіти, а також  до порталів з державними електронними послугами.

До пілотного проєкту потрапили Великоолександрівська селищна бібліотека, публічна бібліотека Верхньорогачицької селищної ради та Скадовська міська бібліотека. Центральний регіональний тренінговий центр буде облаштовано на базі бібліотеки ім. Олеся Гончара.

Працівники бібліотек попередньо навчатимуться працювати в новому форматі. Вони опановуватимуть сучасні мультимедійні гаджети: комп'ютери, ноутбуки, проєктори, спікерофони тощо. Уся необхідна техніка наразі закуповується. 

У процесі роботи персоналу хабів доведеться формувати тренінгові групи, планувати діяльність центрів, робити все для їхнього ефективного функціонування та подальшого розвитку.

Надалі цифрова освіта може поширитися на інші бібліотеки області. На Херсонщині зараз   близько 250 бібліотек, більшість із них розташована  у сільській місцевості. Цифрова грамотність має значно спростити життя мешканців громад.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ