Підтримати нас

Звернулися до правоохоронців: Толоконніков про удар по Чорнобаївці

Vgoru
24 листопада 2023 10:49
594
Поширити:

Представники Херсонської ОВА звернулися до правоохоронців у переддень обстрілу щодо опублікованого допису Чорнобаївської сільської ради із часом і місцем поховання військового.

Про це повідомив в ефірі Радіо.Свобода речник ХОВА Олександр Толоконніков.

Речник зазначив, що голова ОВА дав письмове доручення голові Херсонського району – Михайлу Линецькому, ще до обстрілу, щоб він провів службове розслідування щодо цього випадку в Чорнобаївській сільській раді.

“І наступного дня, 23 листопада, як підтвердження того, що таке не можна робити, був обстріл Чорнобаївки. У тому числі повідомлені правоохоронні органи, прокуратура, СБУ щодо цього випадку», – розповів Толоконніков.

Також він додав, що обстріляли не те місце, де мав пройти похорон. У ХОВА не можуть точно стверджувати, чи пов’язана публікація анонсу прощання з атакою сил РФ, проте й не відкидають такої версії.

«Тому, що це логічно, у публікації був вказаний час 12:00, а о 12:15 – почався обстріл. Ми не можемо не бачити очевидного», – сказав речник.

Нагадуємо, 23 листопада, російські війська артилерією обстріляли Чорнобаївку на Херсонщині. Через це загинуло три людини. Пʼятеро людей отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ