Підтримати нас

Жодних угод не існує: Путін заговорив про “Стамбульські домовленості”

05 липня 2024 15:22
148
Поширити:
Фото: ipc.org.ua

4 липня Очільник Кремля Володимир Путін на саміті Шанхайської організації співробітництва в Астані заговорив про “Стамбульські домовленості”, які не були досягнуті. 

Про це йдеться на сторінці LIGA.net.

Путін заявив, що ці домовленості нібито можуть бути основою переговорів між Росією та Україною. 

Голова комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики Олександр Мережко зазначив, що “Стамбульських домовленостей” не існує: 

“Так, перемовини відбувалися, але після того, як весь світ побачив сліди російських злочинів у Бучі й Ірпені, вони втратили сенс. І жодних домовленостей не було досягнуто".

Мережко розповів, що про домовленості можна говорити в тому випадку, коли обидві сторони погоджуються на текст документа. 

  • Перемовини у Стамбулі почалися 29 березня 2022 року, делегації очолювали радник Очільника Кремля Володимир Мединський від РФ та очільник фракції СН Арахамія від України.
  • 14 червня Очільник Кремля Володимир Путін заявив, що РФ піде на переговори з Україною, лише якщо ЗСУ повністю вийдуть з території незаконних ДНР та ЛНР, а також із Херсонської й Запорізької областей. Однією з “умов” початку переговорів, за словами Путіна, є також й відмова України від планів вступу в НАТО.
  • У коментарі “Вгору” заступник директора Центру близькосхідних досліджень Сергій Данилов, зазначив що кількість вимог російської влади для початку переговорів з Україною постійно зменшується.
  • Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що це не пропозиція миру, а пропозиція ще більшої агресії. Аналітики ISW пишуть, що Путін намагається зірвати саміт миру. Високий представник ЄС із зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель назвав ці вимоги неприйнятними. Канцлер Німеччини Олаф Шольц – «несерйозними».

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів