Підтримати нас

“Змін лінії фронту не зафіксовано” – ISW про рейд армії РФ на правобережжя Херсонщини

Вгору
Автор статті
14 березня 2024 11:43
886
Поширити:
Фото: Олександр Корняков/Вгору

Аналітики ISW не зафіксували жодних візуальних підтверджень російської активності на правобережжі Херсонської області, і не мають жодних підтверджених змін лінії фронту на цій ділянці.

Про це, з посиланням на російські джерела, йдеться в новому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

У звіті сказано, що, за даними з російських джерел, у ніч з 12 на 13 березня армія РФ провела рейд на правому березі Дніпра.

13 березня окупаційний губернатор Херсонщини Володимир Сальдо заявив, що російська морська піхота, повітряно-десантні війська та добровольці провели рейд на українські позиції на правому березі Дніпра поблизу Антонівського мосту. 

Один зі російських військкорів також підтвердив цю інформацію і додав, що в рейді брали участь елементи російської 45-ї бригади спецназу.

За словами Володимира Сальда, усі російські військові, які брали участь у рейді, повернувся на свої позиції на лівому березі Дніпра, що свідчить про те, що російські сили не прагнули встановити тривалу присутність на правобережжі Херсонської області, пише ISW.

  • Сили оборони Півдня підтвердили, що попередили російську висадку біля Антонівського моста, вони обстріляли російський човен. Зазнавши втрат, ДРГ була змушена відступити й повернутися на лівий берег Дніпра.
  • На лівобережжі Херсонщини зменшилася кількість російських штурмів, імовірно, це пов'язано з ротацією армії РФ. Однак вони знову будуть атакувати плацдарми ЗСУ, адже є дедлайни та заяви військового керівництва нібито про зачищення Кринків.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ