Підтримати нас

Зменшиться акциз на вживані іномарки

Автор статті
23 грудня 2015 04:00
547
Поширити:

Комітет ВРУ з питань митної та податкової політики підтримав законопроект про зниження акцизного збору на вживані автомобілі.

Він рекомендував Верховній Раді прийняти даний законопроект за основу.

Враховуючи той факт, що законопроект розробили 93 нардепи, ймовірність прийняття цього законопроекту надзвичайно висока. Ряд лідерів фракцій заявили про підтримку і намір голосувати “ЗА” вже на засіданні комітету, повідомляє Федерація роботодавців автомобільної галузі України.

Нагадаємо, депутати збираються зменшити акцизи на автомобілі. Верховна Рада внесла до порядку денного сесії Законопроект “Про стимулювання розвитку ринку вживаних транспортних засобів”.

На автомобілі з двигуном, об’єм якого менше 1 тис. кубічних сантиметів, акциз планують зменшити в 14 разів. Для автомобілів з двигуном об’ємом 1-1,5 л акцизний збір хочуть встановити на рівні 0,063 євро за 1 см3.Зараз акциз становить 1,761 євро, тобто зменшений у 28 разів. У результаті розмитнення автомобіль  подешевшає в рази. Наприклад, акцизний податок і його складова у фінальному ПДВ з автомобіля до 1,5 літра становитиме всього 110-115 євро. На різні об’єми будуть різні зменшення, тому ціну потрібно рахувати за конкретними автомобілями. Наприклад, автомобілі з двигуном до 1,5 літра можуть впасти в ціні до 3,5 тис. доларів.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ