Підтримати нас

Жителька Херсона увійшла в ТОП-20 підприємиць-біженок у Великобританії

22 червня 2024 10:42
568
Поширити:
Інна Сопрончук. Фото: Суспільне

Жителька Херсона Інна Сопрончук стала однією з переможниць премії "Visa Everywhere Pioneer 20" у Великобританії. Програма присвячена до Всесвітнього дня біженців.

Про це Інна розповіла кореспондентам Суспільного.

За словами Інни, вона подала заявку на участь у програмі завдяки знайомій українці, яка проживає в Лондоні. В анкеті необхідно було вказати коротку інформацію про себе, зокрема з якої країни та в якому році приїхала до Великобританії. А також написати два есе англійською мовою про своє життя і власну справу, місію та результати.

Премія "Visa Everywhere Pioneer 20" проходить за підтримки WeAreTheCity і Visa Everywhere та підтримує жінок-біженок у Великобританії, які займаються веденням малого бізнесу і соціальних підприємств задля розвитку місцевої економіки та спільнот.

Інна Сопрончук викладає українську мову як іноземну з 2016 року, заснувавши онлайн-школу "Speak Ukrainian". 

"Багато людей по всьому світові почали цікавитися нашою мовою, вивчати її. Тому школа почала розвиватися. Окремо я просуваю солов’їну в розмовних клубах. Один з таких, за спільною ініціативою моєї з подругою-британкою Кендіс, з’явився в Лондоні", – розповідає Інна.
  • Станом на квітень 2024 року 7 компаній із Херсонщини переїхало на територію інших областей України.
  • Родина Проніних з Херсонщини отримала від держави грант і відкрила власну справу з виробництва натуральних цукерок у Києві.

Підтримайте незалежну журналістику. Долучайтеся до спільноти "Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів