Підтримати нас

Жителів Новокаховської громади на Херсонщині запрошують взяти участь в обговоренні перейменувань вулиць  

08 червня 2024 07:30
185
Поширити:
Фото: rawpixel.com/Freepik

У межах Закону України "Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики та деколонізацію топонімії" адміністрація Новокаховської громади Херсонської області отримала 67 пропозицій щодо перейменувань 41 вулиці. 

Про це повідомляє Новокаховська міська військова адміністрація.

Місцевих жителів запрошують до громадських слухань, на яких обговорюватимуть та затверджуватимуть нові назви вулиць, зазначають в адміністрації.

Слухання відбудеться 13 червня у Кривому Розі. Реєстрація починається о 13:30.

Для участі необхідно мати паспорт та витяг про місце реєстрації.

  • В ефірі “Вгору” краєзнавець Дементій Білий розповів, що на території Херсонської громади ще залишилося перейменувати острови Великий Потьомкінський та Малий Потьомкінський. Є пропозиція перейменувати вищезазначені острови, як Великий Вільховий та Малий Вільховий.
  • Згідно із Законом “Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні й деколонізацію топонімії”, перейменували вулиці в Нововоронцовській громаді Херсонської області, Антонівському старостинському окрузі, Іванівській та Кочубеївській громадах, Зеленівці, Комишанах, Молодіжному та Степанівці. Також в селі Дар'ївка нову назву отримала площа.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів