Підтримати нас

У Херсонській громаді треба перейменувати два острови: яку назву пропонують для Великого Потьомкінського

04 травня 2024 21:32
450
Поширити:
Скриншот із карти Вікімедіа

На території Херсонської громади ще залишилося перейменувати острови Великий Потьомкінський та Малий Потьомкінський.

Про це в ефірі Медіаплатформи “Вгору” повідомив краєзнавець, політолог, член комісії з перейменування вулиць, Голова Комітету виборців України у Херсонській області Дементій Білий. 

У січні направили подання до Кабінету Міністрів з пропозицією перейменувати ці два острови, зазначив краєзнавець.

За словами Білого, краєзнавець і архітектор Сергій Дяченко знайшов історичні документи, в яких вказано, що Великий Потьомкінський острів називався Вільховий. Тому є пропозиція перейменувати вищезазначені острови, як Великий Вільховий та Малий Вільховий. 

Також є інші пропозиції від краєзнавців, аби назвати цей острів Олешшя. 

“Тому що на Великому Потеркінському острові, саме там і було розташоване це давнє руське наше місто, про яке згадував Нестор в  “Повість временних літ””, – зазначив краєзнавець.

Окрім цього, Дементій Білий додав, що  в Херсонській громаді треба змінити назви зупинок громадського транспорту. Адже вони називаються за старими назвами вулиць. Це буде технічна робота.

  • Комітет із питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування підтримав рішення про перейменування 13 населених пунктів у 4 районах Херсонської області.
  • Згідно із Законом “Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні й деколонізацію топонімії”, перейменували вулиці в Нововоронцовській громаді Херсонської області, Антонівському старостинському окрузі, Іванівській та Кочубеївській громадах, Зеленівці, Комишанах, Молодіжному та Степанівці. Також в селі Дар'ївка нову назву отримала площа.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ