Підтримати нас

Жителя Херсона засудили за поширення проросійських газет

24 жовтня 2024 11:00
86
Поширити:
Фото Олександра Корнякова/ 1 лютого 2024 року

Жителя Херсона за поширення проросійських газет засудили умовно до трьох років ув’язнення.

Про це йдеться у вироку Херсонського міського суду.

Суд встановив, що хлопець із липня по вересень 2022 року поширював у Херсоні російську газету «Наддніпрянська правда», яка містила антиукраїнську пропаганду.

Він визнав свою вину та уклав угоду про її визнання. За цією угодою суд призначив йому покарання – три роки позбавлення волі зі звільненням від відбування покарання з іспитовим строком два роки, без конфіскації майна.

Вирок суду ще не набрав законної сили.

За інформацією Центру журналістських розслідувань, мова йде про Максима Соху. За останні роки його неодноразово притягали до адміністративної відповідальності за керування автівок у стані алкогольного та наркотичного сп’яніння або під впливом лікарських препаратів. 

  • У Херсоні співробітники Служби безпеки викрили працівницю Херсонського водоканалу, яка влітку 2022 року, працюючи на захопленому підприємстві, організувала поширення пропагандистських газет РФ серед своїх колег.
  • Головне управління Національної поліції в Херсонській області повідомило про підозру в колабораціонізмі жителькам Чорнобаївки Херсонської області 44-річній Ліні Мацак та 43-річній Альоні Тютіній. Вони брали участь в агітації та роздавали буклети на підтримку РФ.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів