Підтримати нас

Правоохоронці повідомили про підозру двом жителькам Херсонщини: роздавали матеріали з проросійським змістом 

30 вересня 2024 11:00
134
Поширити:
Фото: ЦЖР

Головне управління Національної поліції в Херсонській області повідомило про підозру в колабораціонізмі жителькам Чорнобаївки Херсонської області 44-річній Ліні Мацак та 43-річній Альоні Тютіній. Вони брали участь в агітації та роздавали буклети на підтримку РФ.

Про це йдеться в текстах підозр, що опубліковані на сайті Офісу Генерального прокурора.

За даними слідства, Ліна Мацак – уродженка Коростеня Житомирської області та членкиня організації створеної окупаційною владою «Союз матерів Херсона». Вона 3 22 липня по 25 вересня 2022 року роздавала агітаційні газети та буклети з проросійським змістом.

Уродженка Чорнобаївки та членкиня «Союзу матерів Херсона» Альона Тютіна в той самий час роздавала листівки з підтримкою країни-агресора. 

Жінкам інкримінують частину 6 статтю 111-1 КК України “Здійснення інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором або її окупаційною адміністрацією”. Мацак та Тютіній загрожує ув'язнення від 10 до 12 років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

  • Прокурори скерували до суду обвинувальний акт за фактом колабораційної діяльності стосовно жительки Херсона. Вона вступила в організацію створену окупаційною владою «Союз матерів Херсона».
  • У червні 2024 року прокурори скерували до суду обвинувальний акт за фактом колабораційної діяльності стосовно іншої жительки Херсона, яка вступила в організацію «Союз матерів Херсона» Олени Фариної.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів