Підтримати нас

СБУ викрила працівницю Херсонського водоканалу, яка поширювала пропагандистську пресу під час окупації міста

16 жовтня 2024 15:50
128
Поширити:
Фото: СБУ

У Херсоні співробітники Служби безпеки викрили працівницю Херсонського водоканалу, яка влітку 2022 року, працюючи на захопленому підприємстві, організувала поширення пропагандистських газет РФ серед своїх колег.

Про це повідомляє Управління СБ України в Херсонській області.

За даними слідства, у пресі, яку поширювала жінка, російські автори виправдовували повномасштабне вторгнення РФ, вихваляли місцевих колаборантів та закликали людей підтримати російських військових.

“Крім того, на шпальтах цієї “макулатури” херсонцям нав’язували негативне ставлення до української армії. Переконували у легітимності “нової” влади та створювали «картинку» турботи росіян до жителів захопленої території Херсонщини,” зазначають правоохоронці.

Після звільнення правобережжя Херсонщини жінка залишилась у місті та продовжила працювати на підприємстві. 

Їй загрожують виправні роботи на строк до двох років або пробаційний нагляд на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

  • В Одесі Служба безпеки України (СБУ) затримала подружжя та їхнього спільника, які співпрацювали з розвідкою РФ і шпигували за Силами оборони на правобережжі Херсонщини.
  • Служба безпеки України назвала імена учасників агентурної мережі російських спецслужб, учасників якої затримали на території Херсонської області. Вони передавали розвіддані РФ та діяли під керівництвом посадовця окупаційного уряду. Правоохоронці затримали трьох інформаторів, ще трьом учасникам злочинної групи заочно повідомили про підозри в держзраді й умисних діях, вчинених з метою зміни держкордону України.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів