Підтримати нас

В Одесі СБУ затримала жителів Херсонщини, які шпигували за ЗСУ

16 жовтня 2024 13:32
86
Поширити:
Усі фото: СБУ

В Одесі Служба безпеки України (СБУ) затримала подружжя та їхнього спільника, які співпрацювали з розвідкою РФ і шпигували за Силами оборони на правобережжі Херсонщини.

Про це йдеться на сторінці СБУ.

У них вилучили мобільні телефони із доказами комунікації з представниками російської розвідки. Їм повідомили затриманим про підозру в державній зраді та несанкціоноване поширення інформації про переміщення або розміщення ЗСУ. 

Агентам РФ загрожує від 12 років ув’язнення до довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

За даними слідства, родич сімейної пари, який на початку повномасштабного вторгнення пішов на співпрацю з російськими окупантами, а після звільнення частини території регіону втік до Краснодара (РФ), дистанційно завербував свого брата та його дружину, місцевого жителя.

Подружжя та їх спільник обходили місцевість та приховано фіксували геолокації Сил оборони України. Якщо вони знаходили військовий об’єкт, то намагалися встановити наявну там кількість військових і види озброєння.

Після цього агенти готували «звіти» для свого керівника агентурної групи РФ, йдеться в повідомленні.

Згодом подружня пара намагалася сховатися від правосуддя і під виглядом переселенців з Херсонської області переїхала до Одеси. 

  • Служба безпеки України назвала імена учасників агентурної мережі російських спецслужб, учасників якої затримали на території Херсонської області. Вони передавали розвіддані РФ та діяли під керівництвом посадовця окупаційного уряду. Правоохоронці затримали трьох інформаторів, ще трьом учасникам злочинної групи заочно повідомили про підозри в держзраді й умисних діях, вчинених з метою зміни держкордону України.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів