Підтримати нас

Жителя Донеччини, який воював на Херсонщині проти ЗСУ, засудили до 15 років увʼязнення

28 серпня 2024 12:46
314
Поширити:
Сергій Аппаков у 2011 році. Фото з видаленої особистої сторінки "Вконтактє"

Івано-Франківський міський суд 26 серпня визнав винним у колабораціонізмі та державній зраді уродженця Макіївки на Донеччині Сергія Аппакова, який воював на Херсонщині на боці російської армії. Йому призначили 15 років позбавлення волі. 

Про це повідомляє “Вгору” з вироку суду.

Як зазначається, Сергій Аппаков, перебуваючи 23 лютого 2022 року на окупованій Донеччині, добровільно мобілізувався до незаконного збройного формування «Першого Донецького армійського корпусу» і склав військову присягу.

Його призначили помічником гранатометника із військовим званням рядового до “Протитанкового взводу 1-го стрілецького батальйону 113-го стрілецького полку мобільного резерву 1-го Донецького армійського корпусу”. Чоловікові видали формений одяг, АК-74 та бойові припаси до зброї.

У складі цього підрозділу Сергій Аппаков з 13 березня до 23 серпня 2022 року займався обладнанням позицій на різних ділянках фронту в Херсонській області.

З 23 серпня до 1 жовтня 2022 року чоловік воював проти ЗСУ  на передових ділянках фронту на Херсонщині, а з 5 жовтня до 13 листопада 2022 року його підрозділ поступово перемістився на лівобережжя Дніпра до села Комишанка Каховського району Херсонської області.

З 14 листопада 2022 року по 3 січня 2023 року обвинувачений інженерно-фортифікаційно облаштовував позиції на території заводу “Таврія” у місті Нова Каховка.

Коньячний завод "Таврія" у Новій Каховці. Фото з відкритих джерел

З 10 січня 2023 року його підрозділ перемістили до селища Широке Харцизької міської громади Донецької області для переформування. 

У період з липня по серпень 2023 року Сергій Аппаков у складі незаконного збройного формування залучався для бойових чергувань на передових ділянках фронту, де брав активну участь у веденні бойових дій проти української армії на Донеччині.

А 14 серпня 2023 року військовослужбовці ЗСУ поблизу Урожайного взяли Сергія Аппакова в полон.  

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений повністю визнав себе винним у державній зраді, у тому, що воював на боці незаконних збройних формувань і перейшов на бік ворога, виконував обов`язки солдата. Додатково зазначив, що переосмислив своє ставлення до збройної агресії Російської Федерації проти України та вважає її неправомірною, ідеться у вироку.

У результаті суд виніс вирок Сергій Аппакову у вигляді 15 років увʼязнення з конфіскацією майна та позбавленням права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування 15 років та з конфіскацією майна.

  • У 2023 році Мар’їнський районний суд Донецької області виніс вирок таксисту з Донецька 44-річному Сергію Федосєєву. Він воював на боці російських окупантів в Херсонській і Миколаївській областях. За словами чоловіка, він багато років працював у шахті, а після її закриття окупаційною владою Донецької області був змушений підробляти таксистом. 24 лютого 2022 року його разом з іншими чоловіками виловили та насильно відправили воювати проти України. 

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів