Підтримати нас

Суд виніс вирок за держзраду таксисту з Донецька, який воював на боці Росії на Херсонщині

Автор статті
03 грудня 2023 07:35
332
Поширити:

Мар’їнський районний суд Донецької області 13 листопада виніс вирок таксисту з Донецька 44-річному Сергію Федосєєву. Він воював на боці російських окупантів в Херсонській і Миколаївській областях. 

Про це з посиланням на вирок суду повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Як розповів Сергій Федосєєв, він багато років працював у шахті, а після її закриття окупаційною владою Донецької області був змушений підробляти таксистом. 24 лютого 2022 року його разом з іншими чоловіками виловили й насильно відправили воювати проти України. 

У березні 2022 року він займався облаштуванням позицій окупантів на різних ділянках фронту поблизу Херсона. 

З кінця листопада 2022 року Сергія Федосєєва відправили до Донецька. 9 серпня 2023 року його разом із 11 інших військових бригади «ДНР» відправили рити окопи, де його й взяли в полон ЗСУ.

Як заявив сам Федосєєв, він не хотів воювати проти України. За його словами, до російської окупації Донецької області він мав стабільний заробіток на шахті та мав можливість жити значно краще, а не перебиватися випадковими заробітками як таксист. 

«Жити при росіянах у Донецьку стало як у концтаборі. А навіщо йде ця війна, я не знаю», – зізнався він.

У суді Сергій Федосєєв повністю визнав свою вину. Тож суд визнав його винним у державній зраді й призначив йому покарання – 12 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна.

Зокрема, у нього мають конфіскувати автомобілі SKODA RAPID 2013 року випуску і «ВАЗ 2107» 2003 року випуску. 

Нагадаємо, суд Одеси виніс вирок рятувальнику з Херсона Олексію Левченку, підполковнику служби цивільного захисту за колабораціонізм. Після затвердження угоди про визнання винуватості суд дав йому один рік позбавлення волі.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ