Підтримати нас

Рятувальника з Херсона визнали винним у колабораційній діяльності

Vgoru
02 грудня 2023 16:56
364
Поширити:

Малиновський районний суд Одеси виніс вирок Олексію Левченку, рятувальнику з Херсона, підполковнику служби цивільного захисту.

Про це з посиланням на вирок суду повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Зазначається, що Левченко у повному обсязі визнав свою вину в колабораційній діяльності. Після затвердження угоди про визнання винуватості суд дав йому один рік позбавлення волі, з позбавленням права обіймати керівні посади в органах ДСНС протягом 10 років.

Суд встановив, що співробітник Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Херсонській області, мешканець Херсона, 1 липня 2022 року добровільно пішов працювати на окупаційну владу в незаконно створеній «Службі у справах цивільної оборони, надзвичайних ситуацій та ліквідації наслідків стихійних лих у Херсонській області військово-цивільної адміністрації Херсонської області». Він обійняв посаду «заступника начальника оперативно-координаційного центру в апараті управління служби» з посадовим окладом у 22905 рублів. 

У вироку йдеться, що на початку вересня 2022 року, чоловік із метою переховування від органів досудового розслідування, залишив місце несення своєї служби та припинив виконувати свої посадові обов’язки.

“Враховуючи щире розкаяння Олексія Левченка, те, що його діями нікому не завдано шкоди, позитивні характеристики з роботи та нагороди, а також факт вчинення ним злочину вперше і взятий ним обов’язок співпрацювати зі слідством у викритті інших кримінальних правопорушень, суд обмежився позбавленням його волі строком на 1 рік з позбавленням права обіймати посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій в органах ДСНС України строком на 10 років та без конфіскації майна”, – пише ЦЖР.

Нагадуємо, СБУ повідомили про підозру в колабораціонізмі 59-річному Андрію Барнаку. Під час окупації Херсона він контролював пожежно-рятувальні загони ДСНС.

Судитимуть ексначальника районного відділу ГУ ДСНС України в Херсонській області Вадима Пікуля за держзраду. Він перейшов у МЧС Росії та наразі служить російським окупантам.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ