Підтримати нас

Жителі шести областей, серед яких Херсонська, надсилають найбільше заявок через програму “єВідновлення”

12 травня 2024 10:34
209
Поширити:
Понівичена оселя через обстріли
Фото Олександра Корнякова, "Вгору"/обстріл Херсона 18 лютого 2023 року

Станом на травень 2024 року через програму “єВідновлення” понад 57 тисяч українців відбудували чи придбали нове житло. З них 54,5 тисячі людей отримали виплати для відбудови пошкодженого внаслідок російської агресії житла. Ще 2,8 тисячі придбали нові домівки за житлові сертифікати. 

Про це повідомив міністр цифрової трансформації, віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій Михайло Федоров, передає ZMINA.

Він зазначив, що найбільше заявок надходить від жителів Харківської, Київської, Донецької, Миколаївської, Чернігівської та Херсонської областей.

“Зараз працюємо над розширенням послуги, щоб українці могли використати сертифікат єВідновлення для послуги єОселя”, – додав Федоров.
  • В березні 2022 року в програмі “Дія” запустили можливість людям повідомляти державу про пошкоджене чи зруйноване майно. Це стало основою для запуску у травні 2023 року комплексної програми “єВідновлення”.
  • У рамках урядової програми “єВідновлення” жителям Херсонщини нарахували понад мільярд гривень на відновлення пошкоджених домівок армією РФ.
  • Станом на 2 квітня у Херсонській області відбудовано більш ніж 10-ту частину об’єктів пошкоджених обстрілами російської армії. Загалом відновлено 3 тисячі 261 об’єкт.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів