Підтримати нас

«Життя прекрасне!», або Відстань презентації не прешекода

Автор статті
16 жовтня 2020 09:00
1,050
Поширити:

Херсонський художній музей 13 жовтня презентував альбом художниці Ольги Бринцевої «Життя прекрасне! Про любов, щастя та вічні цінності». Видання було підготоване до персональної виставки мисткині, яка мала б відкритися в художньому музеї ще у квітні, але завадив карантин, потім ремонт, тож тепер виставка планується аж на наступний рік.

А чудовий альбом вирішили не тримати «під сукном» до виставки, а «випустити в світ» зараз, презентували його як подарунок друзям і колегам художниці та бібліотекам міста, і для багатьох ця подія стала справжнім сюрпризом. Презентація відбулася в актовій залі Херсонської обласної наукової бібліотеки імені Олеся Гончара.

І нехай тих, хто створив цю книгу, і тих, для кого вона була видана, розділяла відстань (Ольга Бринцева перебуває за межами країни, її видавчиня Олена Корбуш – у Києві), це зовсім не завадило дружньому спілкуванню в затишній атмосфері. І Ольга, і Олена постійно перебували на скайп-зв’язку з херсонською аудиторією.

Альбом «Життя прекрасне!» знайомить із творчістю Ольги Бринцевої останніх років, тут є і гобелени (художниця добре відома у мистецькому світі як справжній майстер з художнього текстилю) і живопис: євангельська тематика, рідний Херсон, родина, враження від подорожей по світу. І кожна робота, кожна подія її життя, кожна місцина сповнена позитивом і оптимізмом. Недарма мисткиня обрала саме таку красномовну назву для цього видання.

Але альбом дуже незвичайний, його «родзинка» в тому, що роботи художниці доповнені оповіданнями і спогадами її чоловіка, Владислава Селіванова – і від цього книга набуває якоїсь цілісності, нових якостей: художній альбом можна і роздивлятися, і читати. Тож пані Ольга висловила вдячність чоловікові за те, що він підтримав її творчість своїми літературними творами.

А видавчиня Олена Корбуш не тільки зізналася, що робота з цікавими авторами та цікавими матеріалами — то є велике задоволення, вона впевнена, що альбом має і третього автора – це ЛЮБОВ. Четвертого автора визначив письменник Віктор Вальд, друг дитинства художниці – і це рідне місто Херсон.

Багато теплих добрих слів отримала авторка від своїх найближчих і найдорожчих херсонців — родичів, друзів, колег. Бажали ідей, натхнення, любові, щиро ділилися враженнями, дякували за подвижницьку діяльність, яка надихає та єднає людей. Духовний наставник Ольги Бринцевої отець Петро Коваль, настоятель Свято-Катерининського собору, благословив мисткиню на подальшу творчість.

А заступниця директора художнього музею Владислава Дяченко провела невеличку презентацію робіт Ольги Бринцевої, відзначаючи багатогранність її таланту і особливості її художнього світосприйняття — майстриня дуже тонко відчуває кольори і гармонійно поєднує їх у свої творах, будь то гобелен, батик, акварель чи живопис.

“Книга наповнена любов'ю, наповнена світлом, і я б рекомендувала всім мати цю книгу вдома просто як талісман - талісман на кохання, на щастя, на сімейні цінності”, - ці слова видавчині Олени Корбуш підтверджують усі, хто встиг подивитися і почитати альбом.

Альбом «Життя прекрасне!» можна знайти в бібліотеках міста і області або придбати у магазині «Учбова книга».

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ