Підтримати нас

Житель села Новокаїри, що на Херсонщині, досі перебуває в російському полоні. Що відомо?

Vgoru
Автор статті
18 січня 2024 16:55
1,629
Поширити:

Житель села Новокаїри Микола Гарбар досі перебуває в російському полоні. Імовірно, його викрали 17 серпня 2022 року за наведенням окупаційного старости Олександра Позднєєва.

Про це повідомляє Медійна ініціатива за права людини.

Олександр Позднєєв. Фото: Медійна ініціатива за права людини

Зазначається, що під час захоплення села, російські військові проводили обшуки в учасників АТО й мисливців, у списках яких значився і Микола.

У нього забрали рушницю та патрони, спершу чоловіка не чіпали. Микола Гарбар і далі працював механізатором, паралельно займався домашнім господарством, йдеться в повідомленні.

За даними медійної ініціативи, 22 квітня 2022 року його дружина Тетяна Гарбар виїхала до Києва. Вони спілкувалися з чоловіком телефоном. Для цього він, як і односельці, вибирався на пагорб, аби зловити сигнал. Однак військові РФ проганяли людей.

Так тривало майже чотири місяці, допоки сусідка не повідомила, що бачила, як російські військові викрали чоловіка. Також вона розповіла, що в будинку побачила відчинений сейф і порожній гаманець господаря. Паспорта та військового квитка Миколи не було.

Зазначається, що рідні та друзі Миколи Гарбара намагалися розшукати чоловіка в Новій Каховці, Чаплинці та інших місцях, де Росія утримує українців. Навіть після викрадення Миколи кума родини Гарбарів їздила на машзавод у Бериславі, де на той час окупаційні війська облаштували катівню. Її водили по цехах, де вона бачила трупи й покалічених людей. Гарбара серед них не було.

Сім'я викраденого зверталася до багатьох організацій, проте досі немає жодної інформації щодо Миколи Гарбара.

Новокаїри Херсонської області армія РФ окупувала 9 березня 2022 року. Після деокупації правобережжя російські військові обстрілюють село. Зокрема, для цього використовують запалювальні снаряди.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ