Підтримати нас

Зелена школа відкрилася в Херсоні

16 вересня 2016 11:58
1,486
Поширити:

Минулого вівторка у передмісті Херсона – Антонівці відкрито новозбудовану зелену школу. Проект, який використовує енергоефективні рішення, теплоізоляцію і сонячні панелі, реалізований за цільової фінансової підтримки уряду Фінляндії.

Міська влада Херсона, в свою чергу, забезпечила проведення земляних робіт, а також підключення до навчального закладу до  водопостачання і каналізації.

“Розмір фінської допомоги Україні під час кризи 2014-2016 років досягає вже більше 24 млн. євро. Нова школа стала нашим найбільшим проектом. Доступ до освіти завжди є важливим, але це стає вкрай необхідним в період конфлікту, щоб діти по можливості жили в стабільних нормальних умовах. Радий, що ми змогли поділитися можливостями будівництва такої енергоефективної школи”, – зазначив міністр зовнішньої торгівлі і розвитку Фінляндії Кай Мюкканен.

Як почесний гість, він взяв участь в урочистому відкритті школи. З новими приміщеннями школа готова прийняти понад 410 учнів. Вона також буде виконувати функції центру соціальної і психологічної підтримки біженців зі сходу країни, що проживають неподалік. Це приклад одного з численних муніципальних проектів, які отримали підтримку Північної ініціативи гуманітарної підтримки і енергоефективності для України.

У відкритті школи  взяли участь місцеві школярі, урядовці України і Фінляндії, а також представники міського керівництва, які зробили свій внесок у реалізацію проекту з будівництва зеленої школи у передмісті Херсона.

P.S. Юридичну консультацію переселенці можуть отримати за адресою: м. Херсон, вул. Фрунзе, 2, офіс 19. Дні прийому: вівторок, четвер з 10.00 до 15.00. Попередній запис за тел. (0552) 49 60 03.

За психологічною допомогою можна звертатися до психолога Андрія Калити за адресою: м. Херсон, вул. Перекопська, 3, тел. 050-418-10-01.

Публікація підготовлена в рамках проекту "Будуємо Херсонщину разом" за підтримки Black Sea Trust і німецького Фонду Маршалла. Думки авторівпублікаційне обов'язково збігаються з точкою зору Black Sea Trust, німецькогоФонду Маршалла або їх партнерів.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів