Підтримати нас

Завищені ціни на овочі та проблеми з поливом: яка ситуація на лівобережжі Херсонщини

27 липня 2024 12:25
323
Поширити:
Фото: Freepik

На лівобережжі Херсонщини ціни на овочі у 1,5 – 2 рази вищі ніж на деокупованій території.

Про це повідомив у коментарі “Вгору” заступник директора  Центру близькосхідних досліджень   аналітичний центр для вивчення політичних процесів на Близькому Сході. З 2014 року, з початком російської агресії проти України, Центр зосередився на дослідженні питань, пов’язаних із російською агресією проти України й російською окупацією  Сергій Данилов.

Він зазначив, що російські окупанти не дозволяють брати воду із власних свердловин та ввели обмеження для поливу городів.

“Прибутки та можливості людей не дозволяють купувати овочі за високими цінами. Хто не має власних городів, бояться зими, і ще більшого подорожчання”, – додав він. 

Кореспонденти “Вгору” дізнавались ціни на овочі на одному із ринків Херсона. 

  • Заступник директора Центру близькосхідних досліджень Сергій Данилов повідомляв, що на півдні через посушливу погоду збір урожаю зменшився, у порівнянні із 2023 роком. Але це не заважає вивозити сільгосппродукцію з окупованої Херсонщини на територію РФ.  
  • На зустрічі незаконного голови Херсонщини Володимира Сальда та очільника Кремля, яка відбулась 25 червня, обговорювали труднощі зі зберіганням овочів, оскільки сховища нібито розташовані поблизу лінії бойових зіткнень. Попри це їх все одно вивозитимуть на російський ринок. 

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів