Підтримати нас

Затверджено перелік товарів, заборонених для перевезення через адмінмежу із тимчасово окупованим Кримом

Автор статті
08 грудня 2021 14:03
874
Поширити:

Учора, 7 грудня, набрав чинності наказ Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України від 23 листопада 2021 року № 258 «Про затвердження Переліку і обсягів (вартості/ваги/кількості) обмежених або заборонених до переміщення через адміністративну межу товарів, а також товарів, які можуть бути віднесені до особистих речей».

Згідно з документом, відтепер сума готівкових коштів, яку можна перевозити через адміністративну межу з окупованим Кримом, не має перевищувати 100 тис. гривень, або їх еквіваленту в іноземній валюті. Більші суми дозволяються лише за умови надання документів, що підтверджують походження грошей.

Особисті речі, що були у вжитку, можна транспортувати у ручній поклажі або в багажу, який супроводжує особу. До нових речей встановлено обмеження щодо перевезення їх на материкову Україну. Зокрема, їх сумарна вартість не має бути більше ніж 10 тис. гривень, а загальна вага не повинна перевищувати 75 кг на особу. З них харчові продукти до двох кілограмів кожного найменування, а непродовольчі товари - до двох одиниць кожного найменування.

У разі переїзду з тимчасово окупованого Криму на материкову Україну для постійного проживання, дозволяється транспортувати всі необхідні речі, які були у вжитку, включаючи меблі та побутову техніку.

Перевезення готівки, ручної поклажі та багажу дозволено не частіше одного разу на добу. Виняток зробили лише для особистих речей. Особи, віком до 18 років, не мають права перевозити тютюнові та алкогольні вироби.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ