Підтримати нас

Забезпечив депортацію засуджених із Херсонщини до РФ: підозрюється експрацівник Голопристанської виправної колонії

Vgoru
Автор статті
14 вересня 2023 11:27
350
Поширити:

Заочно повідомили про підозру Олексію Сороці – колишньому заступнику начальника відділу «Голопристанської виправної колонії № 7» за фактом депортації та примусового переміщення понад 1 тисячі 700 засуджених людей, які утримувалися у в’язницях Херсонської області.

Про це повідомила Херсонська обласна прокуратура.

За даними слідства, Олексій Сорока під час тимчасової окупації Херсонщини перейшов на бік ворога. Згодом його призначили керівником незаконно створеної окупантами Голопристанської установи виконання покарань.

На цій псевдопосаді чоловік забезпечував тимчасове розміщення в колонії засуджених, яких привезли з інших СІЗО правобережжя Херсонщини. Звідти їх вивозили до РФ та на інші ТОТ України. 

Так, восени 2022 року, за наказом вищого окупаційного керівництва, Олексій Сорока  разом із працівниками пенітенціарної системи Росії сприяв незаконному переміщенню понад 1 тисячі 700 людей.

Олексія Сороку звинуватили у вчиненні за попередньою змовою групою осіб інших порушень законів та звичаїв війни.  За це йому загрожує позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років.

За цим же обвинуваченням судитимуть колишнього начальника «Північної виправної колонії № 90» Євгена Соболєва. Йому інкриміновано віддання наказу про вчинення порушень законів та звичаїв війни.

Раніше ми писали, що пʼятьом колишнім ув’язненим із Херсонської області, яких окупанти під час “евакуації” вивезли до Росії, дозволили перетнути кордон Грузії. Понад тиждень вони провели в буферній зоні на кордоні.

Але доля більшості ув’язнених, вивезених окупантами з Херсонщини, не встановлена.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ